Bent u opzoek naar een supercool kantoor ontwerp?

Dan bent u aan het juiste adres. Wij zijn Standard Studio, een jong team van ambitieuze architecten en interieur ontwerpers uit Amsterdam. In de loop der jaren hebben we veel kantoorprojecten ontworpen. We maken van iedere ruimte iets bijzonders  zodat je als gebruiker geinspireerd en gemotiveerd raakt om het beste uit jezelf te halen. Iedere dag.

Wij geloven erin dat een goed ontworpen interieur van een werkruimte hét verschil maakt ten aanzien van het welzijn van je personeel. En als je personeel gemotiveerd is dan zul je dat altijd terug zien in de resultaten. Met andere woorden: een goed kantoor ontwerp kan je bedrijfsresultaten een enorme boost geven!

Koos Service Design Amsterdam by Standard Studio
Koos Service Design Amsterdam by Standard Studio
Hallways inbetween the meetingrooms to provide daylight through the building by Standard Studio

Het maken van een ontwerp

Het tot stand komen van een ontwerp voor een kantoor kent verschillende fases zodat je op het juiste moment de juiste keuzes kan maken. De fases die worden doorlopen van idee tot realisatie zijn:

  1. het concept
  2. schets ontwerp
  3. definitief ontwerp
  4. uitvoering

Het concept

Wij beginnen altijd bij jullie… Wie zijn jullie? Waar staan jullie voor? en Wat wil je uitstralen? Bij ons is ieder project uniek en dus ook ieder ontwerp. We willen weten wie jullie zijn en wat jullie doel is. Maar vooral: waar ligt jullie passie, drive en wat maakt jullie bijzonder ten opzichte van concurenten. Het zijn deze eigenschappen die we willen laten terugkomen in de beleving van de kantoorvloer. Dit kan zijn in licht, kleur, textuur, materiaal of zelfs geur. In de conceptfase gaan we bepalen wie jullie zijn en hoe we dat in het interieur voelbaar willen maken.

meeting room cabin freestanding in the Mr Marvis office
Office Jacob Obrechtstraat Amsterdam by Standard Studio

Het schetsontwerp

In het schetsontwerp gaan we opzoek naar de best mogelijke plattegrond voor jullie situatie. We gaan de uitkomsten uit het concept vertalen naar ruimtelijke elementen waarmee we de plattegrond kunnen invullen. We maken vershillende scenario’s om de mogelijkheden te laten zien van een bepaalde ruimte. Samen gaan we kijken welk scenario het beste past, of dat het een combinatie wordt. Hierna gaan we alles in de computer verwerken om tot een digitale tekening te komen. Naast de tekeningengebruiken we referentiebeelden om de sfeer en look and feel te bepalen van de verschillende ruimtes. We maken een verlichtingsconcept met daarin beschreven welk type verlichting waar komt. Een overzicht van de toe te passen materialen en optioneel 3d sfeerbeelden maken het schetsontwerp compleet zodat je een goed beeld hebt bij hoe het eruit komt te zien.

Het definitief ontwerp

De naam zegt het al een beetje: we gaan nu alles definitief maken. Dat betekent dat we inzoomen op nagenoeg elk onderdeel van het ontwerp en zorgen ervoor dat alles is gespecificeerd en uitgezocht. We maken duuidelijke overzichten met onderdelen als los meubilair, verlichtingsarmaturen, accesoires, en soms zelfs de kunst aan de muur. Daar waar het nig is maken we tekeningen om alles te verduidelijken. Voor het vaste meubilair maken we deeltekeningen welke een duidelijk overzicht geven van de indeling en uiterlijk van het meubel. Zodra alles akkord is gaan we het versturen naar verschillende onderaannemers.

high ceilings at the split level, down is office and upstairs is the library hoge plafond By Standard Studio
nobelweg-25a-by-standard-studio05

De uitvoering

In de uitvoeringsfase komen wij regelmatig langs op de bouwplaats of elders om de stand van zaken door te nemen. Vaak heeft een uitvoerende partij nog vragen  met betrekking tot het ontwerp, deze zullen we dan uitvoerig bespreken. In de uitvoeringsfase hebben wij vooral eem controlerende fucntie. Wordt er echt gebouwd zoals we bedacht hebben? De uitvoeringsfase kan heel makkelijk maar soms ook moeilijk verlopen. Er wordt vaak onder hoge tijdsdruk gewerkt en daar om is het belangrijk dat er ogen en oren op de bouwplaats zijn. Soms heeft een opdrachtgever hier zelf iemand voor: de projectmanager. de projectmanaager zal het gehee uitvoeringsproces managen en stuurt bijvoorbeeld onderaannemers aan zoals een tegelzetter of electricien.  Mocht u dat niet hebben dan weten wij een aantal goede projectmanagers die kunnen helpen. U kan er ook voor kiezen om het bouwmanagement zelf uit te voeren.

Team

We work with a big network of multidisciplinary creatives on projects of all scales. Our core team consists of:

Wouter Slot | architect /director

Sterre Csányi Fritz | designer
Torsten Wouters | designer
Tim van Berkel | designer

 

Tim Oude Lenferink | intern
Lara Bunnik | intern

 

× How can I help you?