Onze studio

Wij zijn Standard Studio, architecten en interieurontwerpers. We specialiseren ons in ruimtelijke concepten voor horeca en retail, en in droomhuizen van elke schaal. We zijn een multidisciplinair bureau met ons hoofdkantoor in Amsterdam. Onze studio zit in verzamelgebouw tegenover het Westerpark in Amsterdam.

We werken graag samen met andere partijen om zo tot het beste resultaat te komen, we hebben partners in allerlei disciplines; bouw, management, stoffering, grafisch, verlichting, etc. Zo kunnen we voor elk project een specifiek team samenstellen, en maakt dit het voor ons mogelijk om aan grote projecten te werken, maar hebben we ook de juiste specialisten voor specifieke projecten van kleinere schaal.

Ruimtelijke concepten

Standard’s belangrijkste focus ligt op het ontwerpen en ontwikkelen van concepten voor detailhandel, horeca en andere commerciële projecten. Met een serieuze achtergrond in internationale hotellerie en retail, weten we hoe we moeten werken met grote en kleine cliënten, zowel lokaal als in het buitenland. We werken graag voor ondernemers met een hoog ambitieniveau, zij die een verschil willen maken en zichzelf écht op de kaart willen zetten.

Het financiële succes van onze commerciële projecten is belangrijk, en daarom laten wij de targets van onze klanten een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van een ontwerp. Wij gaan graag op zoek naar de essentie van een merk en maken hier een ruimtelijke vertaling van. Voor ons is een goed ontwerp er een met een sterk esthetisch concept, dat perfect functioneert, en waarbij de financiële en logistieke doeleinden worden behaald.

Met als fijn bijkomend resultaat dat veel van onze zakelijk klanten ook particuliere klanten zijn geworden.

Hedendaagse droomhuizen

Naast grote commerciële projecten, werken we ook graag aan woningen voor particuliere opdrachtgevers. We gaan een grondige verbouwing niet uit de weg, maar behouden graag onderdelen van culturele of historische betekenis of kwaliteit. Standard heeft veel ervaring in het efficiënt en multifunctioneel omgaan met ruimte en kan zo al snel een meerwaarde creëren. Ons team beheerst een pakket aan disciplines zoals architectuur, interieurontwerp en styling, meubel- en lichtontwerp én bouwbegeleiding.

Voor ons is elk project en elke opdrachtgever uniek, en stellen wij onszelf als doel een ontwerp te maken met een conceptueel fundament en een perfect functionerende plattegrond. Daarbij de hoogst haalbare esthetische kwaliteit in licht, ruimte en materiaal, en het perfect aansluiten op de wensen van de gebruiker. De ontwerpstudio wil niet trendy of hip zijn, maar doelt op een uniek en tijdloos eindresultaat met permanente stijl.

Team

We werken met een groot netwerk multidisciplinaire creatieven aan projecten van elke schaal. Ons core team bestaat uit:

Wouter Slot | partner architect
Marc Brummelhuis | partner architect
Joyce Kelder | associate architect
Cecilia Valentine | interior architect
Rien Pels Rijcken | architect

Devin Wesselius | designer

Roxan Reurslag | interior architect
Iris van Gelder | interior architect
Laura Groenhout | office manager
Lisette Horlings | assistant designer
Mirte van Doorn | assistant designer
Amy Kuijper | assistant designer
Kevin Shek | assistant product designer

 

 

 

 

 

 

 

 

 


architect / designer / stage?

Bekijk onze vacature pagina.