The Cold Pressed Juicery – Prinsengracht

Interieurontwerp van de nieuwe The Cold Pressed Juicery.

Locatie | Prinsengracht, Amsterdam
Oppervlakte | 50 m2
Ontwerp | 2015
Oplevering | 2016
Grafische identiteit | BiA
Fotografie | Wouter van der Sar

_

Na het succesvolle eerste en tweede ontwerp voor The Cold Pressed Juicery gelegen aan de Herengracht en Willemsparkweg is Standard Studio gevraagd een ontwerp te maken voor de derde winkel. De nieuwe winkel ligt tegenover het Anne Frank Huis, op de kruising tussen de bruisende Prinsengracht en de rustige Bloemgracht. Elke morgen stromen de straten vol met haastige fietsers en in de middag zijn het de toeristen die hun weg vinden in de binnenstad.

De winkel bevindt zich in een monumentaal pand waar Rembrandt zijn laatste schilderij heeft gemaakt. De driehoekige layout doet denken aan het Flatiron building in New York en doet toevalligerwijs ook denken aan de driehoekige lijnen in het logo van de flesjes, ontworpen door Build in Amsterdam.

In de layout van de winkel zijn twee werelden gecreëerd. Aan de voorzijde bevindt zich de entree aan de Prinsengracht, een bruisende drukke gracht met veel bedrijvigheid. Als je binnenkomt zie je de monumentale marmeren vloer welke intact is gelaten, in dit gebied vind je de ‘take away’ producten. De koelingen zijn opgesteld in dezelfde hoek als de twee grachten die elkaar kruisen. In de morgen komen mensen die naar hun werk fietsen snel naar binnen om hun ‘daily juice’ te pakken.

De achterzijde van de winkel is de rustige wereld. Deze is een aantal stappen hoger dan de voorzijde van de winkel en is ontworpen als moderne betonnen doos welke in het monumentale pand is geschoven. Het verschil in materiaal en hoogte versterkt het contrast van de twee werelden. Een kalme en relaxte vibe is gecreëerd door een kleine ‘living room’ met een aantal grote planten en natuurlijk het uitzicht over de Bloemgracht. Voor een sterk ruimtelijk effect is een spiegel ingezet om de ruimte extra groot en licht te maken.

In elke winkel van de The Cold Pressed Juicery zit een ‘groen element’, in de eerste winkel waren dit de herkenbare groene tegels, in de tweede winkel groeit een levende boom en in deze winkel is gebruik gemaakt van een enorme sipo mahonie boomstam die een connectie vormt tussen de twee werelden, enook de kassa en smoothie station herbergt. Deze 5,5 meter lange counter is volledig vervaardigd uit een massief stuk hout. Het hout dat vrijkwam na het uithollen van de boomstam is onder andere gebruikt voor de vensterbanken en een kamerscherm dat de grafische identiteit van het merk weergeeft.

Mocht je in het centrum van Amsterdam zijn, dan is een bezoek aan The Cold Pressed Juicery absoluut de moeite waard. Neem even de tijd en ga dan lekker achter in de winkel zitten en geniet van deze prachtige binnen- en buitenwereld en natuurlijk van de dynamiek van dit vernieuwende concept.