NH25 Loft

In the city centre of Amsterdam Standard Studio designed a hidden gem in an old canal house that was build in the beginning of the 17th century. The only thing visible from the street is a big double garage door that marks the entrance. You enter the loft through the garage where is space for a car and bikes, adjacent to this space is a sitting pit with home cinema.

The layout of the loft is organised around a patio in the middle that provides the only outdoor connection. No windows to the properties around were possible other than through the roof. Six extra roof lights are created to provide a lot of light to the spaces around the courtyard.

Even though the loft is in the middle of a residential courtyard there is a lot of privacy because no direct visible connection is made to the surrounding buildings. The end result is a bright and vibrant open floorpan luxury loft that suits the life style of the inhabitants. Open but private.

Client: Private

Total area: 370 m2

Design: 2016

Completion: 2017

General contractor: Kasper Fruitema

Interior fit-out: Robert Tediek

Kitchen: Eginstill

Photography: Standard Studio