Ace & Tate Antwerpen

Interieurontwerp van de nieuwe Ace & Tate winkel in het centrum van Antwerpen.

Locatie | Steenhouwersvest 15, Antwerpen
Oppervlakte | 120 m2
Ontwerp | Juni 2016
Oplevering | September 2016
Interieurbouw | Roord Binnenbouw
Artwork | 
Jordy van den Nieuwendijk
Fotografie | Wouter van der Sar

_

Standard Studio is gevraagd voor het ontwerp voor de nieuw te openen winkel van Ace & Tate in Antwerpen. Gelegen aan het Steenhouwersvest, bij het begin van de Kloosterstraat ligt de winkel in het levendigste stukje Antwerpen.

Nog voor dat je de winkel betreedt springt bij de entree een weldadige klimop direct in het oog.  Standard Studio heeft deze welkome groene kwaliteit omarmd door direct aan de gevel een klein terras aan toe te voegen. Het winkelende publiek kan hier even uitrusten om vervolgens naar binnen te worden getrokken door het frisse strakke interieur van de shop.

Door de grote raampartijen aan zo wel de voor als achterkant van het gebouw valt een overvloed aan zonlicht binnen gedurende de dag. Dit natuurlijk daglicht wordt vervolgens nog verder de winkel in verspreid door de werking van de vele spiegels. Het daglicht zorgt tevens natuurgetrouw gevoel van ruimtelijkheid wat de ruimtes met elkaar verbindt.

Aan de achterzijde van de winkel is er een hangout gecreëerd: een uitnodigende plek voor klanten om op een comfortabele manier rustig brillen te passen en mee te gaan in de relaxte vibe die in de winkel hangt. Gelegen aan de hangout is een kleine patio welke op de zomer dag bij de winkel betrokken kan worden om bijvoorbeeld buiten de laatste collectie zonnebrillen te passen.

Een verdieping hoog raam verbindt het interieur met de patio. Door het raam valt zonlicht tot diep in de vide welke middels een trap leidt tot het souterrain. De dubbel hoge ruimte wordt verder versterkt door een groot kleurrijk kunstwerk speciaal ontworpen voor Ace & Tate door de bekende kunstenaar Jordy van den Nieuwendijk. Veel kleuren uit het speelse kunstwerk komen terug in de overwegend witte trap waarmee het gevoel van de kunstenaar wordt doorgezet.

Met het gegeven dat souterrains over het algemeen minder zichtbaar zijn en daardoor minder bezocht worden heeft Standard Studio er voor gekozen om het hele souterrain een duidelijke functie te geven. Door de hele ruimte te zien als een service level is hier plaats voor opticien ruimtes en opmeet instrumenten. In een speciaal ontworpen meubel is ruim de plek om alle benodigde techniek aan het oog te onttrekken waardoor er een prettige plek over blijft om te wachten. Om het speelse karakter uit het kunstwerk verder terug te laten komen in het ontwerp prijkt het meest kenmerkende stukje uit het kunstwerk van Jordy van den Nieuwendijk aan de wand in bright neon. De neon voegt een extra exclusieve draai toe aan het unieke ontwerp.