Het Ibiza Campo huis

Interieurarchitectuur en complete transformatie van schuur naar gastenverblijf.

Locatie | San Lorenzo, Ibiza
Oppervlakte | 45 m2
Ontwerp | 2016
Oplevering | 2016
Fotografie | Youri Claesens voor Ibiza Interiors

Op een berg in het ruige noorden van Ibiza is deze prachtige ‘casita’ gelegen. Wat voorheen diende als stal en opslag, werd getransformeerd tot een eigentijdse woning. De eigenaren van Ibiza Interiors verbouwden deze ruim 200 jaar oude finca tot hun showroom en gastenverblijf.

Om het karakter van het originele gebouw te conserveren, zijn basale materialen gebruikt. De prachtige authentieke ‘sabina-balken’ zijn bewaard gebleven, net als de originele eeuwenoude stenen muren in de keuken en badkamer. Verder is er naast de iroko kozijnen enkel gebruik gemaakt van beton en witte stenen muren, zoals er van oudsher ook gebouwd werd op Ibiza.

Het gebouw was jaren ongebruikt geweest, en in zeer slechte staat. Eigenlijk konden daardoor alleen de muren blijven staan, en delen van het dak. Ook was er geen elektriciteit, water of riool aanwezig. De architecten hebben dit allemaal aan laten leggen. Water komt uit een eigen bron en er zijn zonnepanelen aangebracht voor warm water, vloerverwarming en elektriciteit. Het huisje kan daarom helemaal los van het net functioneren en is dus vrijwel self-sustainable.

Voor de inrichting is er gebruik gemaakt van een aantal merken en partners, waar de architect al vaker zaken mee deed. Zo staan er Coco-mat bedden, gemaakt van 100% natuurlijk materiaal en hangt er kunst van de galerie Vroom & Varossieau. De stoffering is van Etoffe Unique en verder zijn alle meubels, verlichting en tapijten van Modern Vintage. De prachtige stalen designkeuken met marmeren blad is van Eginstill. Jurjen en zijn vrouw Selina vertegenwoordigen al deze merken en het architectenbureau Standard Studio op het eiland via hun nieuwe bedrijf Ibiza Interiors.

Het resultaat is een fantastische eigentijdse ‘casita’ waar veel gespeeld wordt met contrast tussen oud en nieuw, strak en rustiek, licht en donker. Met de juiste balans gebeurt er over wel iets. Met een ongelooflijk uitzicht vanaf de berg, een yogaplatform boven het huis en veel fruitbomen en een moestuin is het echt een stukje paradijs op aarde. Hier ben je echt even in een andere wereld en kan je heerlijk tot rust komen. Het leuke is dat ook alles te koop is, dus je kan behalve het huis zelf, alles mee naar huis nemen!