Herbestemming oude school ‘ons dorp’

Herbestemming oude school tot appartement voor een jong gezin.

 

Locatie | Elisabeth Wolffstraat, Amsterdam
Oppervlakte | 100 m2
Ontwerp | 2014
Oplevering | 2015
Fotografie | © Standard Studio

 

Ons dorp is een oud schoolgebouw dat werd herbestemd tot een prachtig appartement complex aan de rand van de binnenstad van Amsterdam. Deze specifieke ruimte werd getransformeerd van een lerarenkamer naar twee slaapkamers, en van een klaslokaal naar een fantastische loft-achtige woonkamer.

Door de hoge ruimtes was het mogelijk om extra vloeren te maken en zo hebben een mooie ruimtelijk spanning gecreëerd, maar werd de ruimte ook veel functioneler. Onze opdrachtgever was een jong gezin met 2 kinderen, en voor hen was het belangrijk om bij elkaar te kunnen zijn, maar toch ook privé ruimtes te behouden. Zo hebben we veel functies in de hoofdruimte gecombineerd, de keuken, woonkamer, eetkamer, speelruimte en kantoor in één.

Een belangrijk onderdeel in het hele ontwerp was opslag. Met twee jonge kinderen is het natuurlijk belangrijk om genoeg kastruimte te hebben voor speelgoed etc, en daarom maakten we maatwerk opbergbakken onder de trappen. Deze meubels houden de kamer netjes, maar functioneren ook als zithoek, klimobject en podium.

De gietvloer en stalen trappen zorgen voor het authentieke gevoel van het schoolgebouw, maar door het combineren met de berkenplex maatwerk meubels en opvallende keuken, is het een heel eigentijds design geworden. Dit appartement heeft een hele goede energie en sluit perfect aan bij de opdrachtgever, en vrolijk jong gezin midden in de stad.