Deuren en ramen van glas en staal.

Trends komen en gaan. De grote stalen ramen en deuren zijn er één van, en zien we tegenwoordig terug in veel commerciële ruimten, maar ook in woningen. Ze zijn verkrijgbaar in alle vormen en maten; van vloer tot plafond zoals in oude fabrieken, tot aan de ramen van Frank Lloyd Wright’s Falling Water House. Prachtige grote glasoppervlakten kunnen worden gemaakt, met mooie verdelingen en ranke profielen. De industriële hype is al weer een beetje voorbij, maar deze stalen ramen en deuren passen ook prachtig in een modern of eclectisch interieur.

Naast het esthetische aspect zijn ze natuurlijk ook erg functioneel. In de fabrieken werden vroeger veel kleine raampjes gebruikt, omdat dat natuurlijk goedkoper was, en het makkelijker en minder kostbaar was om te vervangen als er een kapot was. Dus voor het industriële effect werkt dat heel goed (deze zie je ook nog terug in bijvoorbeeld de Citroën garage bij het Stadionplein), maar grote glasoppervlakten werken dus ook heel goed. We hebben deze onlangs gebruikt in twee projecten; de Vondelpark Loft en het Silodam pakhuis. Bij deze laatste creëerden we een extra kamer (dus heel goed voor een eventuele verkoop in de toekomst), zonder dat je er iets van merkt.

Wij, bij Standard Studio, zijn vooral groot fan omdat ze, naast dat ze een karakter en een scherp randje geven aan een interieur, heel functioneel zijn. Het is natuurlijk heerlijk om een ruimte te kunnen verdelen zonder natuurlijk daglicht te verliezen. Ze zorgen voor een stukje privacy en afzondering, maar tegelijkertijd blijft de ruimtelijke kwaliteit behouden. Wat wel heel erg belangrijk is natuurlijk, is het ontwerp en de detaillering. Voor elke situatie zijn er verschillende mogelijkheden, en het is altijd even zoeken naar de perfecte oplossing. Verder is elk detail en natuurlijk de uitvoering van groot belang. Voor zowel het perfecte design als de beste uitvoering, ben je bij ons aan het goed adres!

Wij laten graag de beelden hun verhaal doen. Deze beelden, tenzij anders vermeld, zijn geen intellectueel eigendom van Standard Studio. Ze worden alleen gebruikt ter inspiratie, discussie en visuele ondersteuning. Neem ook eens een kijken op onze Standard Image Feed waar we onze inspiratie en fascinaties delen, en volg ons op Facebook of Pinterest.